Sim only vragen beantwoord

Over simonly abonnementen zijn nogal regelmatig wat vragen te horen in de omgeving. Het is helemaal niet zo vreemd dat mensen er vragen over hebben, want het is toch weer net een beetje anders dan de meeste mensen gewend zijn. Laten we eens beginnen met het beantwoorden van een aantal van deze vragen in dit artikel.

Wat is sim only?

In feite is een sim only abonnement gewoon gelijk aan ieder anders mobiel abonnement. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden is het grote verschil dat het enkel een sim kaart betreft, er zit dus geen telefoon bij. Deze telefoon dient men dus zelf te regelen en vaak kiest men ervoor om de huidige telefoon hiervoor te gebruiken.

Dat is vaak het makkelijkste om te doen en zorgt voor de minste problemen. De kosten voor een sim only zijn een stuk lager, omdat je enkel voor de bundel betaald (deze bestaat vaak uit een belbundel en data om mobiel van internet gebruik te maken).

Kun je veel besparen op je rekening?

sim onlyDe voornaamste reden dat mensen overstappen van een mobiel abonnement inc. een telefoon naar een sim only, dat zijn de kosten. Zoals al eerder aangegeven zijn de kosten gewoon een stuk lager bij een sim only abonnement puur omdat je niet voor je telefoon hoeft te betalen. Dat drijft de maandelijkse kosten namelijk aanzienlijk op. Providers hebben in het verleden nog wel regelmatig geadverteerd met zogenaamde ‘gratis’ telefoons bij een abonnement.

Recentelijk werd er in het nieuws bekend dat dit helemaal niet gratis was en dat providers dat niet zo hebben mogen aanbieden. Oplettende bellers en budget freaks waren hier natuurlijk al veel langer van op de hoogte. Als je namelijk naar vergelijkbare abonnementen met vergelijkbare bundels keek, dan betaalde je voor sim only velen malen minder dan voor een abonnement met een ‘gratis’ telefoon.  Op de vraag of je dus veel kunt besparen met een sim only abonnement moet dan ook volmondig JA geantwoord worden. De besparingen kunnen flink oplopen, weet jij al hoeveel je wilt gaan besparen?