Wachtkamerscherm plaatsen in een praktijk

Dec 2, 2019 blog
wachtkamer

wachtkamerOndernemers die een gewilde service verlenen ontkomen er niet aan dat hun klanten enige tijd in een wachtkamer moeten doorbrengen. Het schema met afspraken voor de dag zit immers zo volgeboekt dat mensen die iets te vroeg komen soms even op hun beurt moeten wachten.

Dit kan ook worden veroorzaakt doordat de strak geplande afspraken gedurende de dag net iets uitlopen. Je kunt bijvoorbeeld digital signage ThisPlays2 overwegen.

Je gewaardeerde klanten moeten daarom in een wachtkamer plaatsnemen om te wachten totdat je tijd hebt om hen te helpen. De meest bekende voorbeelden waar dit gebeurt zijn natuurlijk de tandarts en de huisarts. Mensen verwachten dit en hebben niet veel moeite met het wachten mits dit natuurlijk niet te lang duurt. Door een wachtkamerscherm te plaatsen in een praktijk kan je de wachttijd voor de mensen aangenamer maken en hen tegelijkertijd ook voorlichten over de services die je hen kunt aanbieden.

Maak wachtende mensen attent op services

In een tandartsen-, huisartsen- of schoonheidssalon praktijk is de tijd die mensen in een wachtkamer doorbrengen voordat hun behandeling kan beginnen een uitgelezen mogelijkheid om hen attent te maken op services die je aanbiedt. Zo kan je bijvoorbeeld op een wachtkamerscherm laten zien dat de tandarts tevens tanden witter kan maken met een whitening behandeling. De huisarts kan vrouwen erop attent maken dat zij zich kunnen laten testen op borstkanker. Een schoonheidssalon heeft vast een heel scala aan nieuwe behandelingen waar mensen nog niet eerder van gehoord hebben. Dit is allemaal informatie die op wachtkamerschermen getoond kan worden.

Wachttijd aangenamer maken met schermen

Tijd wachten in een wachtkamer is iets waar je klanten gedwongen mee moet confronteren om je praktijk zo efficiënt mogelijk te runnen. Het is natuurlijk niet aangenaam om te moeten wachten en daarom moet je als praktijkhouder ook jezelf inzetten om de wachttijd zo aangenaam mogelijk te maken. Je kunt tijdschriften in de wachtkamer neerleggen die mensen kunnen lezen terwijl ze wachten. Ook met een wachtkamerscherm kan de wachttijd aangenamer gemaakt worden. Hierop kunt u bijvoorbeeld interessante content laten zien waarbij mensen zich niet snel zullen vervelen. Dit moet natuurlijk wel content zijn waar mensen makkelijk halverwege in kunnen vallen.

By admin