Wanneer heb je een mediator nodig?

Feb 19, 2020 Uncategorised

Het inschakelen van een mediator is nog relatief nieuw in Nederland. IN het bedrijfsleven wordt het al vaker gedaan, maar ook bij echtscheidingen of andere conflicten kan de hulp van een mediator leiden tot het oplossen van een conflict met tevreden partijen. Maar wanneer heb je een mediator nodig?

Zakelijk conflict

mediation conflictZoals aangegeven wordt bij zakelijke conflicten vaak gebruik gemaakt van een mediator. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij een bedrijf en een werknemer door een conflict niet meer door één deur kunnen. Je zou dit kunnen laten uitdraaien op een rechtszaak, maar de kosten daarvan zijn hoog. Door het inschakelen van een mediator Rotterdam wordt ervoor gezorgd dat er een oplossing op tafel komt waar beide partijen tevreden mee zijn.

Echtscheiding

Maar ook bij een echtscheiding kan een mediator nodig zijn. Een mediator kan helpen oplossingen te vinden om het hele proces rondom de scheiding goed te laten verlopen. Er zullen immers tal van afspraken gemaakt moeten worden over uiteenlopende zaken. Als er kinderen in het spel zijn moet daar natuurlijk veel voor geregeld worden, maar ook als de partners samen een koopwoning hebben. En denk ook aan de pensioenopbouw en eventuele alimentatie. Een mediator heeft hier ervaring mee en kan het proces in deze emotionele tijd begeleiden en er zo voor zorgen dat alles zo goed mogelijk geregeld wordt.

Wanneer je een mediator nodig hebt, kun je het beste via internet zoeken naar een lokale partij zoals in 19Arnhem. Misschien heb je ook vrienden of bekenden die hier gebruik van hebben gemaakt en kan je op die manier met een goede mediator in contact komen.

By admin