Wat is een payroll medewerker?

Dec 31, 2019 blog
contract afsluiten

contract afsluitenEen bedrijf heeft vaak meerdere werknemers in dienst. Bij meerdere werknemers komt ook een grotere administratie en in veel gevallen ook een P&O afdeling kijken. Als je dit niet zelf wilt of kunt doen, maar toch de controle wilt hebben over wie je in dienst neem, dan kun je gebruik maken van een payroll Veldhoven organisatie. Maar wat is een payroll medewerker eigenlijk?

Administratie

Payrolling zorgt er voor dat je een heleboel regelwerk en administratie niet meer zelf hoeft te doen. Een payroll medewerker is in dienst van een Payroll organisatie, maar werkt voor jouw bedrijf. Jij zorgt voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers en uiteraard ook voor de leiding en begeleiding op de werkvloer.

Arbeidscontract

Het arbeidscontract wordt echter opgeteld door de payroll organisatie. Zij voeren ook de salarisadministratie, houden rekening met vakantiegeld, de dertiende maand en pensioen. Ook zorgen zij voor de inzet van een arbodienst als dat nodig is en aan- en afmelding bij instanties als het UWV. Zoals je al merkt zorgt het inzetten van een payroll medewerker ervoor dat je administratie een stuk vermindert, terwijl je wel voldoende zeggenschap hebt over de werving en selectie van je medewerkers.

Payroll organisatie

Voor de diensten van een Payroll organisatie betaal je maandelijks een vast bedrag volgens het contract dat je hebt afgesproken. Dat is overzichtelijk en helder, zodat je altijd precies weet waar je aan toe bent. Wil je flexibiliteit, weinig administratie en de focus houden op de ontwikkeling van je bedrijf? Dan kan payrolling voor jou interessant zijn!

By admin