ZZP’er in de bouw laat betaald

Jun 30, 2015 blog
incasso

In de bouw zijn er veel ZZP’ers actief. Veel jongens hebben een eigen bedrijf opgericht en verhuren zichzelf aan bedrijven, bijvoorbeeld aannemers en andere bedrijven.

incassoNatuurlijk is het leuk om als ZZP’er te werken. Je hebt de vrijheid, maar ook minder zekerheid als het werken voor een baas. Je zult ook je eigen administratie moeten voeren. Vaak wordt dit stukje vergeten wanneer er gesproken wordt over het worden van eigen baas. Je zult wel een hoop dingen zelf moeten doen. Bijvoorbeeld simonly afsluiten.

Rekeningen

Zo ook het versturen van rekeningen. Je hebt het werk gedaan en aan het einde van de week of de maand stel je een factuur op. Deze verstuur je in veel gevallen naar de aannemer of het bedrijf dat je heeft ingehuurd. Het is belangrijk om te realiseren dat je de factuur wel op tijd verstuurd. Vaak heb je namelijk een betalingstermijn van 14 of 30 dagen. Als jij vergeet om de factuur op te stellen, dan krijg je dus ook pas later betaald. Het is ook belangrijk om te weten dat je factuur wel netjes betaald moet worden, binnen de betalingstermijn. Het komt regelmatig voor dat facturen niet op tijd betaald worden in de bouw. Dit kan erg spannend zijn, want jij hebt je diensten immers al geleverd. Als de betalingstermijn verlopen is, dan verwacht je gewoon betaald te worden. Zo simpel is het. Als je aan het lijntje gehouden wordt, dan kan het een idee zijn om een incassobureau in te schakelen.

Incasseren

Deze bedrijven helpen je bij het incasseren van de rekeningen. Ze zorgen ervoor dat er gebeld wordt naar je klant. Ze versturen brieven en rekenen een extra kostenpost voor de incassokosten. Deze incassokosten zijn wettelijk vastgelegd. Deze extra kosten zijn voor het bedrijf of de klant die de rekening niet betaald heeft. Deze extra kosten hoef je in veel gevallen dus niet zelf te betalen. Dit wordt ook wel het no cure no pay incasso model genoemd, en vrijwel ieder incassobureau heeft hiermee te maken. Het model is zeer interessant omdat het de stap om een incassobureau in te schakelen een stuk kleiner maakt.

By admin